ABN AMRO

Enkele jaren geleden heeft ABN AMRO de transitie ingezet om met het merendeel van hun diensten over te schakelen naar het Microsoft platform. Op een migratieproject van deze schaal werden onze ervaren ABN AMRO consultants ingezet om dit vanaf de basis tot een goed einde te brengen.

Met de introductie van een centraal datalake op Hadoop en verschillende consumptie datastores op Databricks is er gekozen om af te stappen van één centraal corporate datawarehouse. Zo werd besloten de Teradata omgeving uit te faseren. De vernieuwde architectuur heeft als doel meer flexibiliteit en snelheid te brengen in het ontsluiten van databronnen en de consumptie te bevorderen bij de business gebruikers.

Bij het veranderen naar de Microsoft stack is er ook gekozen om de bestaande omgeving uit te faseren en PowerBI als standaard in te voeren. Dit is mede gekozen om self-service bij de eindgebruikers zoveel mogelijk te faciliteren. Onze DataRocks consultants hebben al enkele jaren ervaring in het ontsluiten van data rond client analytics in Microsoft Dynamics, NPS onderzoeken, transactie analyse, Know Your Customer (KYC), leningen en kredieten, etc.

Toen ABN vroeg of wij bereid waren hen daarbij te ondersteunen, hebben we natuurlijk ja gezegd. Onze consultants hebben deze transitie begeleid en dit tot een succesvol einde gebracht.

“Het hele team was enthousiast over de training afgelopen dinsdag. Verschillende mensen waren aangenaam verrast met de uitgebreide hands on voorbeelden.”

MANAGER BUSINESS INTELLIGENCE
ABN AMRO

abn-amro-logo-datarocks