JUMBO supermarkten

Jumbo Supermarkten is een snel groeiend bedrijf dat gevestigd is in Veghel. De afgelopen jaren is er binnen het bedrijf enorm hard gewerkt aan het uitbreiden van hun winkelnetwerk middel autonome groei en door middel van overnames; recent zijn ze zelfs de grens overgestoken naar België. Deze snelle groei brengt natuurlijk uitdagingen met zich mee op operationeel, logistiek maar ook gebied van IT.

Met groei komt de vraag naar meer informatie sterk naar boven. Zodoende zijn onze consultants gestart om het oudere Oracle datawarehouse te migreren naar de nieuwe SAP BW en SAP HANA omgeving. Enkele honderden rapportages in MicroStrategy moesten hierdoor een nieuwe bron krijgen om de operatie zo geruisloos mogelijk door te laten lopen.

Naast de standaard browser rapportages heeft het management van Jumbo ook toegang tot een volledig customised mobile app. Zo krijgen ze nog sneller inzicht in de gang van zaken in zowel de winkeloperatie als de logistieke bewegingen.

Tijdens de twee jaar durende migratie is er ook technologisch vooruitgang geboekt. Zo is de MicroStrategy stack, in eigen beheer, verhuisd naar de MicroStrategy Cloud omgeving. Met de hele move to the cloud beweging zijn de DataRocks consultants flink aan het werk geweest in samenwerking met het MicroStrategy Cloud beheer team om een hele nieuwe omgeving op te tuigen.

Met verschillende uitdagingen op het vlak van security, networking, configuratie, testing, go live and support is het na enkele maanden “smooth as a breeze” gelanceerd. Op naar een mooie toekomst met SAP & MicroStrategy cloud.

“We zijn zeer tevreden met de kwaliteit en de kennis van de DataRocks consultants. Hun dashboard designs onderscheiden zich behoorlijk van wat andere partijen gemaakt hebben. Ik wil ik de toekomst weer graag met ze samenwerken, echt goede kerels.”

TEAMLEIDER
Jumbo Supermarkten

jumbo-supermarkt-logo-datarocks-cases