FrieslandCampina

De nieuwe BI Directeur zag in dat FrieslandCampina niet met punt oplossingen/informatie silo’s door kon. Verschillende afdelingen gebruikten om uiteenlopende redenen verschillende BI-tools. Deze moesten worden uitgefaseerd, waarbij de bestaande rapportages behouden moesten blijven of geoptimaliseerd worden. Daarnaast moest er een semantisch model komen voor de gehele dataorganisatie, zodat door de gehele organisatie naar dezelfde waarheid werd gekeken.

Geen eenvoudige zaak, aangezien iedere BI-tool wel een onderdeel heeft dat andere BI-tools niet, moeilijk of anders kunnen. Een verstandige keus van de BI Directeur was om met Senior BI specialisten aan de slag te gaan die het klappen van de zweep kennen.

Onze consultants die bij het project betrokken waren, hebben verschillende projecten afgehandeld. Van het uitfaseren van complexe Spotfire Dashboards tot de rapportages en dashboards van de verschillende voedsellaboratoria die verantwoordelijk zijn voor steekproeven voor de voedselveiligheid.

“Bedankt voor de fantastische samenwerking! We zijn super blij met het resultaat.”

BUSINESS ANALYST DIRECTOR
Friesland Campina

frieslandcampina-logo-datarocks