Zalando

Bij Zalando werd op de afdeling Logistiek en Business Development nog gebruik gemaakt van gedateerde dashboards die niet de gewenste mogelijkheden boden. DataRocks modelleerde deze dashboards weer helemaal naar de huidige tijd, en meer!

Interessant om te zien dat Zalando eigenlijk meer een logistiek bedrijf is dan een online retailer. Sommige klanten zijn groot genoeg om zelf de logistiek te regelen voor het bezorgen van bestelde pakjes zoals Nike of Adidas. Andere geven er de voorkeur aan om Zalando dit efficiënt te laten doen. De afdeling die dit verzorgt is Zalando Fulfillment Solutions of kortweg ZFS.

DataRocks heeft voor deze afdeling de bestaande dashboards vernieuwd waardoor de business veel beter inzicht heeft in haar data. Ook werd het mogelijk om snel analyses uit te voeren waardoor potentiële problemen eerder zichtbaar werden.

Daarnaast maakt het dashboard het gemakkelijker prioriteiten te stellen bij het benaderen van accounts. Bij ieder dashboard is het mogelijk om de onderliggende data in te drillen om te kijken naar specifieke detail pagina’s, zoals bijvoorbeeld tekorten in bepaalde voorraden.

Verder hebben we een moderne landing page gebouwd waar de datastromen uit verschillende bronnen samenkomen. De data is heel divers en varieert van statistische websitedata tot financiële data. Hierdoor hebben wij de accountmanagers in staat gesteld om snel te reageren op veranderingen zodra deze plaatsvinden en zo problemen voor te zijn of ze zo snel mogelijk op te lossen.

zalando-logo-datarocks